Om Løvolds Kafeteria

– Hjemmelaget mat i 75 år!


Serveringssteder kommer og går, men Løvolds Kafeteria består. Johan og Ågot Løvold skjønte raskt at sultne mager var dårlige kunder. Kafeteriaen fulgte derfor året etter at butikken i samme bygg var etablert. 30.august 1938 åpnet de dørene.

Og har ikke vært lukket siden.

En del av Bodøs historie

Kafeen har hatt samme målsetning siden starten: at alle skulle være mette og at maten skulle være av god kvalitet. Vertskapet høster mye anerkjennelse for sine retter av lam, laks, sei og torsk, samt bakevarer fra eget bakeri. Løvold er stedet for den som vil velge fra en meny med forståelige ord, spise norsk husmannskost og bli mett på hjemmelaget mat.

Med unntak av et lite populært forsøk med pizza på 90-tallet, har det handlet om solid, norsk husmannskost på Løvold. For det er det alle sier om Løvolds Kafeteria, Saltens eldste kafeteria. En er da på fornavn med sine venner. Og for mange er Løvold en venn. I alle fall et sted der du garantert treffer venner.

Eierskapet er fortsatt hos Beate og John Løvold. – Kafeen har fortsatt sin positive trend. Folk vil ha hjemmelaget mat. Det gir vi dem. Der firer vi ikke, fastslår Løvold.

I 1955 forsvant all bordservering, og kundene måtte bestille ved disken.

De gyldne årene var 50- og 60-tallet. Da lå Hurtigruten ved Løvold-kaia, og tusenvis reiste med lokalbåtene til og fra Bodø. For de fleste bygdefolk var byturen det samme som en tur innom Løvold. Den gangen var det ikke sjeldent med over 1000 middager på en dag. I dag serveres det stort sett 350 til 400 middager per dag.

–Men på en feittirsdag går det lett 550 porsjoner saltkjøtt.

Bodøs første kakedisk

Tro ikke at tradisjonell kost betyr at kafeen ikke følger med i tiden. Hvem andre enn Løvold var det som i 1951 kunne friste med Bodøs første kakedisk?

I dag kan våre kunder ta med Løvolds Kafeterias kaker hjem til selskap og fest.

Les mer om kakebestilling her.

Hvorfor overlever Løvold alle andre?

Vi holder oss til et konsept som aldri går av mote.

Et konsept vi kan– husmannskost som følger årstidene. De siste årene har catering blitt en stadig viktigere del for vår omsetning. Gammelsalta sei er fabelaktig selskapsmat. En konfirmant bestilte saltkjøtt til sin store dag.

Les mer om catering tilbud her.

Hvor finner du Løvolds Kafeteria?

Løvolds Kafeteria ligger lett tilgjengelig i Bodø sentrum ved kaien.

2 min gåavstand fra Hurtigbåt Terminalen, Bodø
3 min gåavstand fra Glasshuset (Koch Senteret), Bodø
18 min gåavstand fra Fergeleiet, Bodø

Adresse
Tollbugata 9
8006 Bodø

Åpningstider

Mandag – Fredag: 9:00 – 18:00
Lørdag: 9:00 – 15:00

Søndag stengt.

Ring oss på
+47 75 52 02 61

Send oss mail
post@lovoldskafeteria.no