Om Løvolds Kafeteria

– Hjemmelaget mat i 80 år!


Serveringssteder kommer og går, men Løvolds Kafeteria består. Det hele startet da Johan Løvold åpnet Joh. Løvold på kaia i Bodø i 1938. Johan og kona Ågot innså snart at sultne mager gir dårlige kunder, og 30. august 1939 åpner Løvolds Kafeteria i etasjen over butikken.

Og har ikke vært lukket siden.

En del av Bodøs historie

Kafeteriaen blir snart en fast møteplass for både de fastboende og de som kommer reisende sjøveien. Vertskapet høster mye anerkjennelse for sine retter av lam, laks, sei og torsk, samt bakevarer fra eget bakeri. I 1951 får kafeteriaen Bodøs aller første kakedisk.

Det er mange sultne mager i byen og kafeteriaen serverer mange middager hver dag.

Men det var ikke bare rundt middagstider folket trenger mat. I årene 1959-62 ble de holdt nattåpent for ventende gjester som skulle med hurtigruta som lå til kai like ved kafeteriaen. Hurtigrutepassasjerene fikk da nyte “kanonsuppa” som varmet en ventende kropp. I dag serveres samme suppa på lørdager for sultne shoppere og de som har kommet tilbake fra tur og trenger litt varme i kroppen.

I 2018 blir kafeteriaen pusset opp!

Historien til Løvolds Kafeteria er lang og fremtiden er spennende, og en ting er sikkert, Løvolds Kafeteria skal servere hjemmelaget mat i porsjoner man blir mett av.

Bodøs første kakedisk

Tro ikke at tradisjonell kost betyr at kafeen ikke følger med i tiden. Hvem andre enn Løvold var det som i 1951 kunne friste med Bodøs første kakedisk?

I dag kan våre kunder ta med Løvolds Kafeterias kaker hjem til selskap og fest.

Les mer om kakebestilling her.

Hvorfor overlever Løvold alle andre?

Vi holder oss til et konsept som aldri går av mote.

Et konsept vi kan– husmannskost som følger årstidene. De siste årene har catering blitt en stadig viktigere del for vår omsetning. Gammelsalta sei er fabelaktig selskapsmat. En konfirmant bestilte saltkjøtt til sin store dag.

Les mer om catering tilbud her.

Hvor finner du Løvolds Kafeteria?

Løvolds Kafeteria ligger lett tilgjengelig i Bodø sentrum ved kaien.

2 min gåavstand fra Hurtigbåt Terminalen, Bodø
3 min gåavstand fra Glasshuset (Koch Senteret), Bodø
18 min gåavstand fra Fergeleiet, Bodø

Adresse
Tollbugata 9
8006 Bodø

Åpningstider

Mandag – Fredag: 9:30 – 17:30
Lørdag: 11:00 – 16:00

Søndag stengt.

Ring oss på
+47 75 52 02 61

Send oss mail
post@lovoldskafeteria.no